Wederopbouw

Voor en na

 

Op deze foto's is het verschil duidelijk te zien. Links de oude ramen met de ijzeren luiken, en rechts de nieuwe ramen .... nu nog zonder luiken. 

 

Nieuwe ramen

 

Nadat we het huis helemaal voor de wederopbouw hadden voorbereid zijn we op een welverdiende vakantie gegaan. We hadden van te voren met les Menuisiers des Occitans afgesproken dat ze op 6 maart zouden komen om de nieuwe ramen te komen plaatsen, dus we zouden op zijn laatst rond 4 maart weer thuis zijn om alles voor te bereiden. Zoals typische, en cynische Nederlanders betaamd, waren wij ervan overtuigd dat ze pas veel later zouden komen, het is immers een Frans bedrijf en ze staan er nu eenmaal om bekend dat ze zich niet altijd aan hun afspraken houden en vooral dat ze (bijna) altijd te laat komen. Wat schetste dus onze verbazing dat we een bericht kregen dat ze zowaar een week eerder zouden komen. Dat betekende dus ook dat we een week eerder terug moesten komen, dus dat was even paniek, want we kregen het berichtje de 23e en we moesten nog vanuit zuid Spanje naar huis rijden. Gelukkig was onze moeite niet voor niets want de heren stonden, precies zoals aangekondigd, om 08.30 uur met z'n vijfen voor de deur. In no time waren de oude ramen eruit gesloopt en in anderhalve dag tijd hadden we 11 prachtige nieuwe, en vooral moderne ramen. De luiken komen pas over een paar weken, maar wat ziet het er nu al anders uit en wat hebben die mannen een geweldige prestatie neer gezet. We nemen ons petje voor ze af hoor!!

Fred en Blanche Benink
Fred en Blanche Benink
Maison Cassagnal
Maison Cassagnal
Schommelen
Schommelen
Ontbijten in de zon.
Ontbijten in de zon.
Het kampeer terrein
Het kampeer terrein
Speel plezier
Speel plezier