Het dorpje Belvèze ligt op het Franse platteland in de driehoek de Lot, de Lot et Garonne en de Tarn et Garonne, en hoort bij de Midi Pyrenees. De omgeving is landelijk en heerlijk rustig. 

 

De dagelijkse boodschappen kunt U in Lauzerte (9km), Montaigu de Quercy (7km) of in Montcuq (8km) doen. Voor grotere winkels zoals de Lidl, Carrefour, L'eclerc e.d kun je naar Fumel (28km), Moissac (32km) of Cahors (34km). Het voor de Nederlandse en Belgische toeristen maar al te bekende Dordogne is van hieruit trouwens ook heel makkelijk en snel te bereiken.

 

De Midi Pyrénées is dé bestemming bij uitstek voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en rust, maar die zich ook wil laten verrassen door de veelzijdigheid van deze prachtige omgeving. Hier heeft men de gastvrijheid nog hoog in het vaandel en de massa toerisme is hier nog niet al te zeer door gedrongen. 

 

Wandelen in Les causes du Quercy of over een deel van de Santiago de Compostella route, een boottocht op het Canal du Midi, de Lot of de Garonne, Roccamadour, St. Cirq Lapopie, le Goufffre de Padirac, de streekmarkten, de wekelijkse vlooien markten "Vide Greniers", of een van de vele andere idyllische stadjes bezoeken, behoren onder andere tot de mogelijkheden. Weet u trouwens dat vele van de omliggende middeleeuwse dorpjes tot "mooiste dorpen van Frankrijk" gekozen zijn?

 

Met de kinderen kunt u zwemmen in de Plan d'eau (aangelegde meertjes met een zandstrandje) van Montcuq of Montaigu de Quercy, of naar het Pirates Parc In Penne d'Agenais, waar de kinderen een schat met een schatkaart kunnen gaan zoeken. Ook zijn er verschillende grotten die bezichtigd kunnen worden en wat zeer zeker aan te raden is, is een bezoek aan het prachtige middeleeuwse kasteel Chateau Bonaguil. Dit is een bouwsel zoals u maar zelden in uw leven zult aanschouwen. Rondom het kasteel vindt u gezellige kleine winkeltjes en restaurantjes. Het kasteel is te bezichtigen en voor de kinderen is er ook van alles te doen. Als u daarna een heerlijk ijsje of een crèpe op het terras van restaurant Les Bons Enfants, aan de voet van het kasteel eet, maakt dat uw bezoek compleet. 

 

Als u wat actiever of sportiever wilt zijn, kunt u kanoën op de Lot, paardrijden, golven en zelfs parachute springen. En dat allemaal in de directe omgeving van Belvèze. Houdt u van verse vis? Bij de prachtige Piscuculture in Saint Martin le Redon, kunt u verse forel kopen, maar u kunt er ook uw eigen vis vangen. Deze worden dan door de eigenaar schoongemaakt zodat u ze thuis op de barbecue kunt klaarmaken. Heeft u geen zin om te koken, dan kan men ze ter plekke voor u barbecuen en kunt u met een glaasje wijn/bier/fris en wat frietjes van deze heerlijke verse vis genieten. 

 

Op vakantie wilt u natuurlijk ook heerlijk uit eten gaan. Dat kan in de vele gezellige en authentieke gelegenheden in de buurt, maar in de zomermaanden kunt u in diverse dorpjes in onze omgeving ook genieten van de marché gourmand nocturnes. Op de dorpspleintjes of een binnenplaats van een kasteel worden lange tafels neergezet en kunt u te midden van Fransen en toeristen genieten van allerlei culinaire heerlijkheden die in de markt kraampjes er omheen bereid en verkocht worden. Lekkere wijn en gezellige muziek horen daar natuurlijk ook bij. 

 

In het huis vindt u diverse folders en informatie over alles wat er in de omgeving te doen is en wij helpen u graag bij het plannen van uitstapjes of voor het maken van reserveringen. 

 

Fred en Blanche Benink
Fred en Blanche Benink
Maison Cassagnal
Maison Cassagnal
Schommelen
Schommelen
Ontbijten in de zon.
Ontbijten in de zon.
Het kampeer terrein
Het kampeer terrein
Speel plezier
Speel plezier