di

27

feb

2018

Wederopbouw

Voor en na

 

Op deze foto's is het verschil duidelijk te zien. Links de oude ramen met de ijzeren luiken, en rechts de nieuwe ramen .... nu nog zonder luiken. 

 

Nieuwe ramen

 

Nadat we het huis helemaal voor de wederopbouw hadden voorbereid zijn we op een welverdiende vakantie gegaan. We hadden van te voren met les Menuisiers des Occitans afgesproken dat ze op 6 maart zouden komen om de nieuwe ramen te komen plaatsen, dus we zouden op zijn laatst rond 4 maart weer thuis zijn om alles voor te bereiden. Zoals typische, en cynische Nederlanders betaamd, waren wij ervan overtuigd dat ze pas veel later zouden komen, het is immers een Frans bedrijf en ze staan er nu eenmaal om bekend dat ze zich niet altijd aan hun afspraken houden en vooral dat ze (bijna) altijd te laat komen. Wat schetste dus onze verbazing dat we een bericht kregen dat ze zowaar een week eerder zouden komen. Dat betekende dus ook dat we een week eerder terug moesten komen, dus dat was even paniek, want we kregen het berichtje de 23e en we moesten nog vanuit zuid Spanje naar huis rijden. Gelukkig was onze moeite niet voor niets want de heren stonden, precies zoals aangekondigd, om 08.30 uur met z'n vijfen voor de deur. In no time waren de oude ramen eruit gesloopt en in anderhalve dag tijd hadden we 11 prachtige nieuwe, en vooral moderne ramen. De luiken komen pas over een paar weken, maar wat ziet het er nu al anders uit en wat hebben die mannen een geweldige prestatie neer gezet. We nemen ons petje voor ze af hoor!!

vr

08

dec

2017

Vervolg van de verbouwing

Nadat alle meubels uit het huis zijn gehaald, het gietijzeren bad op pootjes is nog steeds beschikbaar 😉, werd het tijd voor het echte werk. Best heftig hoor want hoe zeer we er ook naar uitkijken, er zitten toch ook 10 jaar aan prachtige herinneringen in dit huis, en nu gaan we dat allemaal veranderen. We hebben ons verstand dus maar gewoon op nul gezet en zijn begonnen. Het ging verbazingwekkend snel, maar ja ..... Fred weet ook niet van ophouden dus hij ging als een speer. De ene na de andere muur ging er uit en hoe fijn is het als alles precies volgens plan verloopt. Tot onze grote verbazing bleek ook nog eens dat de vloer niet zo slecht is als we dachten. Degenen die ons huis kennen, weten dat er een flinke "zonk" in de vloer zat. Eigenlijk twee, in de keuken en in de woonkamer. Nadat de muren weg waren kwam de vloer deels weer omhoog en de planken zijn dusdanig goed dat er geen compleet nieuwe vloer nodig is. Geweldig nieuws dus want dat scheelt enorm veel werk en tijd. Op de foto's is te zien hoeveel lichter het huis nu is. Het is een prachtige grote ruimte geworden en we zijn ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Helaas zal dat nog even moeten wachten want met de opbouw beginnen we pas in maart. Voor nu blijft het dus even bij deze blog en foto's. Natuurlijk zal ik jullie over het verdere verloop op de hoogte houden, maar nu gaan we eerst op een wel verdiende vakantie. Alors à la prochaine. 

Leeg huis

 

Nu het huis leeg is ziet het er maar triest uit, maar tijd voor vernieuwing dus nu kan het breken gaan beginnen. Dat willen we zoveel mogelijk zelf doen zodat Gerrit in het voorjaar meteen kan beginnen met het opbouwen. Ondertussen zijn er ook nieuwe ramen en luiken besteld. De ramen die er tot nu toe inzaten komen uit het jaar zoveel voor Christus en zijn dringend aan vervanging toe. Wat zal het er straks allemaal anders uitzien. Erg spannend allemaal en we kijken nu al uit naar het eindresultaat.

Leeg ruimen

 

Zoals ik hieronder al schreef gaan we binnenkort beginnen met een grote verbouwing. Voordat we daar aan kunnen beginnen moet het huis natuurlijk wel eerst leeg gemaakt worden. Het meeste hebben we met z'n tweetjes kunnen doen, maar voor de zware spullen hadden we gelukkig hulp van onze lieve en sterke vrienden. Mocht iemand nog een mooi gietijzeren bad op pootjes willen? Wel exclusief inhoudt natuurlijk 😉

VERBOUWING!

 

In 2017 is het precies 10 jaar geleden dat wij, op het eerste gezicht, verliefd werden op Maison Cassagnal. In die 10 jaar hebben wij hier, maar ook vele anderen, prachtige vakanties mogen beleven. Natuurlijk zijn er in die 10 jaar wel wat aanpassingen gedaan, maar nu we hier permanent wonen, vonden we het toch wel tijd om het eens heel grondig aan te pakken. We waren al een tijdje op zoek naar de juiste aannemer, maar hier in Frankrijk is dat nog niet zo makkelijk. Vaak heb je dan te maken met meerdere personen die ieder hun vakgebied hebben. Timmerman, elektricien,loodgieter, stucadoor, schilder etc etc. Gelukkig bleek dat hulp niet eens zo ver te zoeken was, en dan ook nog eens in onze eigen taal. Gerrit woont, net als wij in Belvèze, en hij zal het werk op zich nemen. We zullen jullie uitgebreid op de hoogte houden via deze blog. Ik zal dan ook beginnen door foto's te plaatsen van het werk dat al gedaan is. 

Fred en Blanche Benink
Fred en Blanche Benink
Maison Cassagnal
Maison Cassagnal
Schommelen
Schommelen
Ontbijten in de zon.
Ontbijten in de zon.
Het kampeer terrein
Het kampeer terrein
Speel plezier
Speel plezier